Бізнесу загрожують штрафи понад 50 000 грн. за неподання звіту про власників

Юридичним особам загрожують штрафи за неподання або несвоєчасне подання звітності про кінцевих бенефіціарів. 28 квітня 2020 року набув чинності новий Закон, який затвердив новий порядок розкриття кінцевих бенефіціарів.

Зміни стосуються також і громадських організацій, а також інших юросіб незалежно від організаційно правової форми. З цього моменту при створенні юридичної особи, а також внесення змін до реєстру, необхідно буде надати документи, які будуть розкривати структуру власності компанії.

Варто відзначити, що з цього моменту юридична особа зобов’язана розкрити бенефіціарів, навіть якщо в складі засновників тільки фізичні особи. Нагадаємо, що раніше від таких юридичних не було потрібно розкриття всієї структури власності.

При цьому, зміни стосуються також і юридичних осіб, створених до 28 квітня 2020 року. Такі юридичні особи зобов’язані протягом трьох місяців з дня затвердження форм структури власності компанії, подати відповідний документ державному реєстратору.

За неподання, а також несвоєчасне подання даних про структуру власності компанії встановлений штраф у розмірі від 17 000 до 51 000 гривень. Варто відзначити, що форма подачі звітності ще не затверджена.